Mitől hatékony egy weboldal?

Hatékony weboldal

Ebben a cikkben az egyszerűbb weboldalak hatékonyságát vesszük górcső alá, amelyek tökéletesek elsősorban szolgáltatásokat kínáló cégeknek vagy vállalkozásoknak.

A webes trendek gyorsan fejlődnek. Egyre mutatósabb, izgő-mozgó, funkciókkal telezsúfolt weboldalak készülnek. De mitől lesz igazán hatékony a weboldalunk? Mi az elsődleges célja?

Attól függ, hogy terméket vagy szolgáltatást szeretnénk eladni. Elég-e egy egyszerű pár oldalas bemutatkozás, vagy komplexebb webáruházban gondolkodunk?

Legyen gyors és reszponzív

Egy gyorsan betöltődő weboldal ma már alapvető elvárás. Ha körülbelül 4-5 másodperc alatt nem jelenik meg információ, sokan becsukják az oldalt. Egyre nagyobb teret hódít a mobilos böngészés, fontos, hogy weboldalunk mobilról és tabletről is megfelelően használható információt adjon.

Legyen a kezdőlapon minden fontos információ

Nem minden ügyfél egyforma, hagyjuk meg a szabad választás jogát. Van aki jobban meg szeretné ismerni a vállalkozásunk, és van aki máris telefonálni szeretne. A fontos információk, mint a telefonszám, nyitvatartásunk, címünk, mind legyen elérhető a főoldalon. Pro tipp: hogy a telefonszámunk legyen a fejlácben és mobilról kattintva, tárcsázható is legyen.

Legyen Blogunk

Megoszlanak a vélemények, hogy manapság mennyire is fontos SEO szempontból, de az biztos, hogy a szakértői státuszunkat nagyban támogatja egy informatív blog üzemeltetése.

Referenciák és ügyfél visszajelzések

Nagyban építi a bizalmat, ha jó minőségű képekkel ellátott referencia munkákat teszünk közzé weboldalunkon, Illetve hiteles ügyfél visszajelzéseket.

Legyünk transzparensek

Szintén nagy előny, ha megmutatjuk az ügyfélnek, hogy mire számíthat ha minket választ. Akár egy leírással, a várható folyamatokról, hogy milyen formában érkezünk-távozunk, illetve milyen az árképzésünk.

Gyakran Ismételt Kérdések

Bevett és hasznos, ha a gyakran felmerülő kérdéseket egy külön oldalon összegezzük. Egy jól összerakott GY.I.K. amellett, hogy növeli a szakmaiságot, egy csomó felesleges hívástól is megkímélhet minket a jövőben.

Törekedjünk az egyszerűségre

Legyenek könnyen elérhetőek az alap információk. Hagyjuk meg a lehetőséget az ügyfélnek a választásra. Elérhetőségünk, nyitvatartásunk legyen könnyen elérhető.

Hasonló cikkek

Ingyenes weboldal
Tóth Krisztián

Mi a gond az ingyenes weboldalakkal?

Miért fizetnél egy bemutatkozó oldalért, amikor többen is kínálnak ingyenesen használható megoldásokat a piacon? Például a WIX, SITE123 vagy WEBNODE. Tény, hogy ezekkel a szolgáltatásokkal,

Legyen weboldalad
Tóth Krisztián

Miért legyen saját weboldalad?

Nem függsz másoktól A social média térnyerésével, sok vállalkozás hagyatkozik csak a Facebook vagy Instagram oldalakon való megjelenésre. A social médián való megjelenés fontos, mert

Értesülj első kézből az új bejegyzésekről!

Kategóriák